„Трейс Груп Холд” АД получи престижната сръбска награда „Регионален Бизнес Партньор 2015”. Призът беше връчен на проф. Николай Михайлов на тържествена церемония, която се състоя в хотел „Краун Плаза” в Белград. Отличието се присъжда на ”Трейс Груп Холд” като най-големия инвеститор в инфраструктурния сектор в Сърбия и социално отговорна компания с грижа за местната общност.

„Изключително съм поласкан от тази награда. В лицето на сръбската държава и правителство Трейс вижда надежден партньор. Нашето желание е да продължим да инвестираме в сферата, в която работим, както и в социалните дейности на Сърбия”, заяви в словото си при награждаването председателят на СД на "Трейс Груп Холд" АД проф. Михайлов.

През последните 5 години холдингът решително навлезе на сръбския строителен пазар като понастоящем изпълнява големи инфраструктурни обекти (участъци от трансевропейските магистрали) на стойност над 95 млн. евро.

Учредихме филиал на холдинга и две дъщерни дружества в Белград за инфраструктурно строителство и търговска дейност Успешно приватизирахме белградско акционерно дружество за проектиране и надзор на големи водни обекти. Закупихме две големи сръбски строителни предприятия.

Холдингът изгражда един от най-сложните участъци от Е-75 „Гърделица – Царичина долина“ - част от направлението м/у Ниш и границата с Македония. Трейс изгражда три големи участъка от трансевропейската магистрала Е-80 в направлението Ниш – границата с Р България. В процес на изпълнение е сложния Паралелен нетърговски път Бела Паланка – Пирот (Запад) с дължина около 20 км. и включва изпълнението на 5 моста, главно над река Нишава.

Следва участъкът Пирот – Димитровград, който обхваща довършителни работи и има обща дължина малко над 14 км. Компанията ни е ангажирана и в изграждането на околовръстния път на гр. Димитровград (Цариброд), веднага след границата в направление Пирот, при много сложни условия и в непосредствена близост до населени участъци.

Изгражданите от нас инфраструктурни обекти в нашата западна съседка са от първостепенно значение както за сръбската държава, така и за Европа.

Трейс провежда последователна инвестиционна политика като закупи две големи сръбски пътно-строителни предприятия "Трейс ПЗП Ниш" АД и "Трейс ПЗП Враня" ООД. Двете фирми оперират на територията на общо 28 сръбски общини, като поддържат близо 2 800 км. пътна мрежа. Компанията притежава една от най-големите кариери за инертни материали в Р Сърбия, 7 асфалтови бази, над 220 броя строителни машини, съвременно оборудвани административни и производствени сгради.