Трейс Груп Холд АД ще проучва, проектира и изгражда мост над река Осъм на пътя ІІІ-3011 Горско Сливово - Летница при км 1+660, съобщават от Агенцията по обществени поръчки.

Общата сума на сключения договор възлиза на 1.146 млн. лв. с ДДС, а възложител е Областно пътно управление Ловеч.

Дружеството планира да осъществи първично публично предлагане на Българска фондова борса, като ще предложи 200 хил. акции, или 10% от капитала си, на цена от 110.50 лв. за брой.

”Трейс Груп Холд” е специализирана българска компания за проектиране, строителство, реконструкция, ремонт и текущо поддържане на инженерна инфраструктура (автомагистрали, пътища, летища, газоразпределителни и водоснабдителни системи), градска инфраструктура и пътна маркировка за укрепване на свлачища и високо строителство на граждански и стопански обекти. Холдингът развива своята дейност съобразно изискванията на международната асоциация на инженерите консултанти – FIDIC и удовлетворява строгите изисквания и критерии на международните стандарти.

Към момента холдингът е собственик на мажоритарни пакети в 12 браншово обвързани компании, седалищата на които са в структуроопределящи региони на България.