Трейс Груп Холд увеличи капитала на Трейс Транс

1364
Трейс Груп Холд увеличи капитала на Трейс Транс

Съветът на директорите на Трейс Груп Холд АД, като компания - едноличен собственик на Трейс Транс ЕООД, увеличава капитала на дружеството от 5 хил. на 1 млн. лв. чрез записване на 9 950 нови дяла с номинална стойност 100 лв. всеки, информираха от групата, чиито акции се търгуват на БФБ.

Трейс Транс ЕООД извършва транспортната дейност в структурата на Трейс Груп Холд АД, с което се постига повишаване на ефективността и оптимизиране на разходите при осъществяване на основната дейност на компанията.

Дъщерното дружество стопанисва и експлоатира новите 100 самосвала Рено Керакс, които от групата неотдавна купиха за сумата 6.58 млн. евро. Новата техника осигурява основна част от транспорта, необходим при строителството на новия участък от АМ Тракия, от Стара Загора до Нова Загора.

От Трейс Груп Холд АД информираха в началото на август за вписани в ТР обстоятелства в партидата на Трейс Бургас - Пи Ес Ай ЕООД, а именно, че Пи Ес Ай АД е продало 20 дяла на стойност 10 лв. всеки за 2 240 лв., а Трейс Бургас ЕАД е продало 30 дяла на стойност 10 лв. всеки за 3 360 лв. Купувач е Трейс Груп Холд АД, който е и едноличен собственик.

Промяна имаше и в името. Компанията се преименува от Трейс Бургас - Пи Ес Ай ЕООД на Трейс Транс ЕООД.

Акциите на групата се търгуват без промяна в цената от 50.00 лв. за лот. До момента са изтъргувани 89 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg