На 9 юни изпълнителният директор на Трейс Груп Холд (

) Цветан Цонев подписа договор с Фонд Републиканска пътна инфраструктура за изпълнение на обект „Рехабилитация на път І-6, участък Мъглиж – Гурково от км 319+561 до км 352+433 и участък Гурково – Сливен от км 352+433 до км 387+300, съобщава x3news. Общата дължина на предстоящия за ремонт път е 67.739 км.

Строителните и възстановителните работи ще се изпълняват по формата на договорните условия на Международния съюз на консултант – инженерите ФИДИК (Хармонизирано издание от 2006 г.). Проектът е част от Програмата за ремонт и рехабилитация на транзитната пътна мрежа в България – Проект „Транзитни пътища V”.

Проектът включва земни работи, включващи скални изкопи и насипи, пътно тяло и пътна основа, асфалтови работи, усилване на съществуващата настилка чрез асфалтово пренастилане, полагане на нов асфалтов износващ пласт, както и осигуряване на ново и подобряване на съществуващото отводняване на пътното платно, и 42 съоръжения за рехабилитация и реконструкция.

Проектът предвижда още реконструкция на комуникационни кабели, електропроводи, водопроводи, Осигуряване на предпазна ограда и парапет, вертикална сигнализация, хоризонтална маркировка и др.

Продължителността на договорния период е 18 месеца за завършване на работите и 365 дни за срока за уведомяване на дефекти. Стойността на договора е 40.31 млн. лв.

Средствата за реализиране на проекта са осигурени от заем от ЕИБ и от държавния бюджет на България.

Изпълнител на обекта е Сдружение Трейс БГ с водещ партньор Трейс Груп Холд АД.
Основните строително-монтажни работи, както и мостовите съоръжения ще бъдат изпълнени от Пи Ес Ай АД.

Вижте още: Пи Ес Ай участва в поръчка за 2.67 млн. лв.