Структурата на Трейс Груп Холдинг АД се разраства с нова дъщерна компания за инфраструктурно строителство и ремонти. Той ще участва в учредяването на акционерно дружество с парична вноска в размер на 45 хил. лв., представляващи 90% от капитала, става ясно от решение на Съвета на директорите на холдинга.

Дружеството ще емитира 50 хил. акции с номинал 1 лв., като останалите 10% от капитала ще бъдат притежание на „Галини – Н” ЕООД с едноличен собственик доц. д-р инж. Николай Михайлов.

„Седалището на новата компания ще бъде в град Кърджали. Тя ще кандидатства и изпълнява поръчки за инфраструктурно строителство в района на Централна Южна България". Създаването й е част от инвестиционната стратегия на холдинга и ще бъде финансирано със средства от увеличението на капитала”, каза инж. Цветан Цонев, изпълнителен директор на „Трейс Груп Холд”.

Трейс Груп Холд АД обединява 10 браншово обвързани компании, част от които са в пътностроителния бранш от началото на 20 век, а седалищата им са в структуроопределящи региони на България.

Вчера от холдинга подадоха заявление за регистриране на емисия акции на Българска фондова борса, като присвоеният код на емитента ще бъде TRACE.