Трейс Груп Холд АД купува 100 броя нови самосвали Рено Керакс. Камионите ще бъдат доставени от Рено Тракс Комършъл България ЕООД в периода 21 май - 20 септември 2010 година, информират от публичната компания.

Общата стойност на сделката е 7.9 млн. евро. Камионите ще се стопанисват от УСМ АД - дружеството, което обслужва машинния парк на холдинга. Те ще осигурят основна част от транспорта, необходим при строителството на лот 2 на АМ „Тракия", чийто старт беше даден с първа копка на 3 май 2010 година.

„Сделката по придобиване на новите камиони е в продължение на политиката на Трейс Груп Холд АД за инвестиране в специализирани машини и техника с цел затваряне на производствения цикъл", се посочва още в съобщението.

През последните години в изпълнение на тази политика са инвестирани още над 20 млн. евро за придобиване на модерна строителна техника и ново поколение асфалтови бази.

Акциите на Трейг Груп Холд АД поевтиняха на борсата в понеделник с 1.47%, до 60.10 лева за лот. Общо за деня се изтъргуваха 453 книжа на групата.