Дължината на пътната мрежа в страната (републиканска и общинска) е над 35 000 км. От същия порядък е и уличната мрежа в градовете и селата.

При средна продължителност 10-15 години живот на асфалтовото покритие, за да бъде поддържана в относително добро техническо състояние е необходимо да бъдат преасфалтирани над 4 500 км пътища на година, информират от Трейс Груп Холд в годишния си доклад за дейността.

Към това трябва да се прибави и ресурсът, необходим за изграждане на нови пътни участъци. През последните години е достигната обща дължина (ремонти и ново строителство) малко под 2 000 км на година. От казаното дотук може да се направи изводът, че в близките години се очаква увеличаване на обемите в бранш пътно строителство над 2.5-3 пъти.

През периода 1 януари 2007 – 31 декември 2007 г. в Трейс Груп Холд АД бяха направени инвестиции в дълготрайни активи в размер на 6.008 млн. лв. Закупени са един асфалтосмесител, 28 бр. специализирана пътностроителна техника – асфалтополагащи машини, валяци, пътни фрези, багери, маркировъчни машини, 12 транспортни средства и др.

През 2008 г. ръководството на дружеството предвижда да направи инвестиции в размер над 30 млн. лв., които ще се финансират от набраните средства от първичното публично предлагане на акции и със сключването на договори за лизинг.

За изминалата година Трейс Груп Холд АД е реализирало общо приходи в размер на 25.165 млн. лв. и извършило общо разходи в размер на 19.371 млн. лв. Финансовият резултат на дружеството е счетоводна печалба в размер на 5.794 млн. лв., като разходите за данъци от печалбата са 581 хил. лв.