Трейс Бургас ЕАД, част от групата на публичното дружество Трейс Груп Холд АД, и Община Бургас подписаха на 16 септември 2010 г. „договор за изпълнение на обект: „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в Община Бургас [...]", информираха от Трейс Груп Холд АД.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007 - 2013 г., бюджетна линия BG 161 PO 001 / 1.4 - 05 / 2009, Схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда".

„Проектът има за цел да подобри качеството на живот в Община Бургас и да осигури привлекателна и достъпна инфраструктура в централната градска част. Ще осигури нови възможности за икономическо и социално развитие посредством обновяване и реконструкция на градската територия. Осигуреният равен достъп до обществената инфраструктура ще намали социалната изолация и ще разреши екологични проблеми, свързани с безопасността на придвижване и промоция на здравословен и активен начин на живот", се чете още в официалното съобщение на публичната компания.

Договорът е на стойност 3.78 млн. лв. Срокът за изпълнение е 210 календарни дни.

Трейс Бургас ЕАД подписа и друг договор с Община Бургас в края на август. Става дума за „Основен ремонт на съществуващи светофарни уредби на територията на общината".

Финансирането е от бюджета на общината, а стойността на договора е 121 381 лв. Срокът на изпълнение е 70 календарни дни.

Трейс Бургас ЕАД изпълнява инфраструктурни проекти предимно на територията на регион Бургас.

Акциите на Трейс Груп Холд АД поевтиняват към 12.30 ч. на БФБ-София с 2.27%, до 49.501 лв. за лот.