ДЗЗД „Трейс Еър" с водещ партньор „Трейс Груп Холд“ АД подписа договор за разширение на перона северно от ПР J за бизнес авиация на Летище София.

Срокът на изпълнение на договора е 190 дни, а стойността му – 5.6 млн. лв. без ДДС.

Изграждането на перон северно от пътека за рулиране “J” ще осигури допълнителни местостоянки за самолети код А и код В, като Летище София ще може да обслужва по-голям брой ВС от бизнес авиацията.

Новопроектираният перон за бизнес авиация е ситуиран в югозападната част на Летище София, северно от ПР „J”, на изцяло нов терен, с дължина 239.50 м (изток - запад) и ширина 91.5 м.

В западния и източен край на перона е осъществена връзка със съществуващата ПР „J” посредством ПР “Т” и ПР „V” с ширини 10.50 м. Перонът е проектиран за разполагане на шест местостоянки за въздухоплавателни средства код „В” със съвместена маркировка за ВС „А”.

За движението на самолетообслужващата техника се предвиждат обслужващи асфалтобетонови пътища: изток с дължина 153 м и обслужващ път юг с дължина 50 м (до ПР „J”) и ширина на платното за движение 10 м.

В началото на м. август „Трейс Груп Холд“ АД започна преасфалтиране на участъци от перон „N“ на Летище София на стойност 1.334 млн. лв.