Трейс започва изплащането на дивидентите в края на юни

561
Трейс започва изплащането на дивидентите в края на юни

На 30 юни ще започне изплащането на дивидент за акционерите на Трейс Груп Холд (). Решението за разпределяне по 0.2 лв. брутен дивидент на акция бе взето на провелото се вчера ОСА на холдинга, съобщиха от x3news.

Дата, към която ще се определя акционерният състав е съответно 4 юни. Финансовата институция, чрез която ще се извърши плащането ще бъде Уникредит Булбанк.

На събранието вчера бяха взети решения за навлизане на компанията на пазари на Балканите и в Близкия Иток. За целта ще се създадат няколко нови дружества, информираха от компанията.

Предвид разрастването дейността на холдинга и с цел повишаване на ефективността на работата в структурата, седалището ще бъде преместено в София.

Трейс Груп Холд планира да разширява обхвата на строителство като основна дейност за компанията в две посоки: установяване на трайни позиции на международния строителен пазар и инвестиции и развитие във важни за строителния и инфраструктурен бизнес направления.

През 2008 г. усилията на холдинга ще бъдат насочени към навлизане на пазара в Балканския регион – Сърбия, Косово, Македония. Компанията вече има опит в изграждане на обекти в съседна на България страна - Косово.

Повече за състоялото се ОСА може да прочетете тук.

Днес акциите на Трейс поевтиняха на БФБ с 0.78% на средните 159.25 лв. при обем от 453 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg