На 30 юни ще започне изплащането на дивидент за акционерите на Трейс Груп Холд (

). Решението за разпределяне по 0.2 лв. брутен дивидент на акция бе взето на провелото се вчера ОСА на холдинга, съобщиха от x3news.

Дата, към която ще се определя акционерният състав е съответно 4 юни. Финансовата институция, чрез която ще се извърши плащането ще бъде Уникредит Булбанк.

На събранието вчера бяха взети решения за навлизане на компанията на пазари на Балканите и в Близкия Иток. За целта ще се създадат няколко нови дружества, информираха от компанията.

Предвид разрастването дейността на холдинга и с цел повишаване на ефективността на работата в структурата, седалището ще бъде преместено в София.

Трейс Груп Холд планира да разширява обхвата на строителство като основна дейност за компанията в две посоки: установяване на трайни позиции на международния строителен пазар и инвестиции и развитие във важни за строителния и инфраструктурен бизнес направления.

През 2008 г. усилията на холдинга ще бъдат насочени към навлизане на пазара в Балканския регион – Сърбия, Косово, Македония. Компанията вече има опит в изграждане на обекти в съседна на България страна - Косово.

Повече за състоялото се ОСА може да прочетете тук.

Днес акциите на Трейс поевтиняха на БФБ с 0.78% на средните 159.25 лв. при обем от 453 лота.