Три публични компании сред топ 10 за корпоративна отговорност 2008

593
Три публични компании сред топ 10 за корпоративна отговорност 2008

Изпълнителният директор на фирма "Тритон България" Мирослав Худечек обяви днес 10-те фирми финалисти в конкурса "Европейска награда за корпоративна отговорност 2008 - иновации за по-добър свят"

Три от компаниите са публични – Монбат, Каолин и Оргахим, докато останалите са Астра Зенека, Солвей Соди, Мобилтел, Еко България, Девня цимент, Екопак България и Еврофутбол. Това е първият конкурс за корпоративна социална отговорност, провеждан в България.

Консултантските фирми, каквато е и "Тритон", подпомагат своите клиенти за постигане на определени резултати при спазване на социалните условия, опазване на околната среда, работа с органите на местната и централна власт, с доставчици, търговски партньори и клиенти, каза Мирослав Худечек.

Мотивът за обявяването на този конкурс в европейски план е да се подтикнат и подкрепят фирмите да прилагат систематично и в дългосрочен план корпоративна отговорност. Конкурсът протича в цяла Европа.

В България за участие в конкурса са кандидатствали 20 дружества. Условията за участие в конкурса са изпълнили 13 от тях. Обявените 10 продължават в националния кръг. Победителят в България ще бъде обявен на 4 ноември тази година.

Трите фирми на първо, второ и трето място в националния конкурс се класират за участие в европейския конкурс. Наградата на победителя в международния тур ще бъде връчена на 5 февруари 2009 година в Прага. България” АД основно в корабостроене, пристанищна дейност, транспорт и машиностроене.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg