Тримесечната печалба на Пампорово се свива с 28% за година

352
Тримесечната печалба на Пампорово се свива с 28% за година

Неконсолидираната печалба на Пампорово () към 31 март тази година е 2.74 млн. лв. при 3.81 млн. лв. година по-рано, което е свиване на резултата с 28% на годишна база. Това сочат данните от предоставения по-рано днес тримесечен отчет на компанията.

Общите приходи от дейността на зимния курорт се свиват от 7.49 млн. лв. на актуалните 6.38 млн. лв. Постъпленията от услуги към 31 март 2008 г. са 5.1 млн. лв. при 6.54 млн. лв. преди година.

Общите разходи по дейността остават почти без изменение. По последни данни общата цифра е 3.64 млн. лв.

Балансовата стойност на активите към 31 март 2008 г. на Пампорово е 67.63 млн. лв., или с 1.3% над стийността им година по-рано.

Нетекущите пасиви на компанията се покачват от 12.47 млн. лв. на 12.55 млн. лв. Текущите задължения се променят съответно от 32.98 млн. лв. на 31.01 млн. лв.

От Пампорово съобщават, че и през първото тримесечие продължава инвестиционната програма по изграждането на новия 6-седалков лифт от вр. Снежанка до с. Стойките и изграждането на 2 нови писти с обща дължина 7 км в посока с. Стойките.

За финансирането на инвестиционната програма е сключен договор за банков кредит с Корпоративна търговска банка (). Общият размер на кредита е 7.5 млн. Евро, а срокът за изплащане - месец април 2014 г.

По първоначален замисъл се очаква лифтът да бъде въведен в експлоатация в началото или средата на 2008 г. В този смисъл новите инвестиции се предполага, че ще повлияят в положителна посока през следващите няколко години, посредством увеличаване на възможностите за генериране на повече приходи и подобряване на конкурентоспособността на к. к. Пампорово на българския пазар, сочат още от компанията.

Изтъргуваният обем по позицията днес достигна 100 лота, като средната цена за акция се покачи с 5.99%, до средните 17 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg