„ЦБА Асет Мениджмънт” АД открива първия си хипермаркет

1337
„ЦБА Асет Мениджмънт” АД открива първия си хипермаркет

Първият хипермаркет във веригата на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД ще заработи на 27 март 2008 г. като част от съвременния „Търговски парк Велико Търново”, в който на същата дата отварят врати и обекти на „Техномаркет”, JYSK и др. Компанията инвестира над 2 млн. лв. в супермодерния магазин, а първите му хиляда клиенти със сметка над 10 лв. ще получат специален подарък.

Магазинът разполага с 10 касови терминала и собствен закрит паркинг за 80 автомобила.

Над 80 работни места ще осигури с новия хипермаркет „ЦБА – Велико Търново” ЕООД, дъщерното дружество на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД, което ще управлява магазина.

В търговската верига на дружество, до този момент работят 15 супермаркета, които генерираха 44.722 млн. лв. приходи от дейността и нетна печалба от 1.394 млн. лв. за 2007 г.

Според консолидирания отчет за четвъртото тримесечие на 2007 г., „ЦБА Асет Мениджмънт”АД увеличи печалбата си близо 2.7 пъти, като това е със 168% над кумулативния положителен резултат на групата към 31 декември 2006 г.

На 3 април предстои откриването на втори хипермаркет и първи обект в София. С него ще бъде поставено началото на разширяването на веригата извън Централна Северна България, което ще продължи на изток, при успешно приключване на предварителния договор за покупка на 100% от акциите на „Бурлекс 104” АД.

При успех на сделката „ЦБА Асет Мениждмънт” АД ще стане българският лидер в търговията с бързооборотни стоки, като чрез дъщерните си дружества, ще управлява общо 29 магазина в София, Варна, Велико Търново, Русе, Габрово, Търговище, Добрич, Провадия и Каварна.

След успешно приключване на сделката с Бурлекс и откриването на новите магазини, търговските площи, с които оперира дружеството ще нараснат от 3 900 кв. м в средата на 2007 г., до 16 500 кв. м в средата на 2008 г.

Днес по позицията се изтъргуваха 90 акции на цена от 3.57 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg