ЦБА Асет Мениджмънт договаря покупка на веригата супермаркети Бурлекс 104

956
ЦБА Асет Мениджмънт договаря покупка на веригата супермаркети Бурлекс 104

ЦБА Асет Мениджмънт АД () сключи предварителен договор за покупка на 100% от акциите на Бурлекс 104 АД, собственик на варненската верига за магазини БУРЛЕКС, съобщиха от компанията за Profit.bg. Към момента Бурлекс 104 е една от най-големите родни вериги супермаркети.

След приключването на сделката групата на ЦБА Асет Мениджмънт АД ще стане българската компания - лидер в търговията на дребно с хранителни стоки, обявиха от дружеството.

Приходите от продажби за 2007 г. на Бурлекс 104 се очаква да надхвърлят 40 млн. лв. (без ДДС), а прогнозните приходи за 2008 г. са 50 млн. лв.

Дружеството управлява 11 супермаркета, разположени на ключови локации, 8 от тях са във Варна и по един в Добрич, Провадия и Каварна. Негова собственост са 6 от магазините, а за останалите 5 има дългогодишни договори за наем.

Компанията притежава близо 7 хил. кв. м земя, а шестте му собствени супермаркета са с обща РЗП близо 9 000 кв. м. Чистата търговска площ на всички магазини от веригата БУРЛЕКС е 6 310 кв. м. В компанията работят 550 служители, като за 2007 г., през своите 52 касови места, веригата е обслужила 5 250 000 клиенти.

ЦБА АМ на практика ще се превърне в един от най-големите български търговци на дребно, като чрез своите дъщерни дружества ще управлява 30 супермаркета, разположени в София, Варна, Русе, Търговище, Добрич, Велико Търново, Габрово, Провадия и Каварна, след успешно финализиране на договора и откриването на новите магазини.

„Заедно с останалите ни партньори от обединението ЦБА България сме си поставили за цел да бъдем лидери в търговията на дребно в България”, каза Ивайло Маринов, изпълнителен директор на ЦБА Асет Мениджмънт АД.

От началото на 2008 г. компанията откри 4 свои супермаркета в Търговище и сключи десетгодишен договор за наем на нов магазин в Габрово. През март предстои да бъде открит първият й хипермаркет в София, както и нов такъв в Търговски парк Велико Търново.

Общата търговска площ към средата на 2008 г. ще достигне 16 500 кв. м, което ще доведе до нарастване на приходите на дружеството за 2008 г. с повече от два и половина пъти спрямо 2007 г.

Засега акциите на ЦБА АМ регистрират ръст от 4.53%, до средните 3.69 лв. при изтъргувани 13 681 акции.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg