ЦБА Асет Мениджмънт финализира сделката за Бурлекс

928
ЦБА Асет Мениджмънт финализира сделката за Бурлекс

Сделката по придобиването на търговска верига Бурлекс от „ЦБА Асет Мениджмънт” АД е финализирана, информираха от компанията за Profit.bg.

В следствие на тази покупка към изградената вече търговска верига на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД от 18 супермаркета в градовете Велико Търново, София, Русе, Габрово и Търговище се присъединяват още 11 действащи обекта, от които 8 във Варна и по един в Каварна, Добрич и Провадия.

В изпълнение на решението на ОСА на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД, проведено на 30 май 2008 г., дружеството сключи договор за банков кредит с „Уникредит Булбанк” АД в размер на 9 500 000 евро, предназначен, за финансиране покупката на акции на „Бурлекс 104” АД.

За усвоени суми от кредита кредитополучателят „ЦБА Асет Мениджмънт” АД ще заплаща лихва в размер на едномесечния EURIBOR плюс надбавка в размер на 2.35 на годишна база. Крайният срок за погасяване на кредита е 15 декември 2008 г. За гарантиране вземането на банката по отпуснатия кредит, са предоставени, съответните обезпечения, одобрени от ОСА, в полза на кредитодателя „Уникредит Булбанк” АД .

Вчера бе проведено и общото събрание на акционерите на „Бурлекс 104” АД, на което бяха взети решения, свързани с одобряване на годишния финансов отчет и отчета за дейността на дружеството през 2007 г., освобождаване от отговорност на членовете на Съвета на директорите за дейността им през 2007.

Бяха избрани нов състав на Съвета на директорите, който е изцяло от представители на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД, нов устав и прокурист на дружеството. Взето бе решение за увеличение на капитала на „Бурлекс 104” ЕАД от 1 000 000 лева на 2 000 000 лева чрез издаване на 1 000 000 нови поименни акции всяка с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 5 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...