ЦБА Асет Мениджмънт очаква 907 лв. средно месечен приход от кв. м търговска площ

634
ЦБА Асет Мениджмънт очаква 907 лв. средно месечен приход от кв. м търговска площ

Нови четири супермаркета от веригата на ЦБА Асет Мениджмънт АД се откриха днес в Търговище. Два дни преди старта на вторичната борсова търговия с акции на дружеството търговските му площи нарастват още с близо 2 000 кв. м, съобщават от компанията.

Новите магазини ще се управляват от дъщерното дружество ЦБА – Русе ЕООД и се очаква да реализират над 10 млн. лв. общо постъпления от продажби през 2008 г. До момента магазините в Търговище са обслужвали общо 140 000 клиенти средно на месец.

ЦБА – Русе ЕООД има 10-годишен договор за наем на всеки от магазините и подписа трудови договори с 92 от старите служители в тях. В новите обекти от днес ще започне да действа и програмата за лоялни клиенти на ЦБА Асет Мениджмънт АД – „СВА КЛУБ”, допълват от компанията. Клиентите ще имат възможност за плащане чрез ваучери, дебитни и кредитни карти.

Търговските площи в рамките на ЦБА Асет Мениджмънт АД ще нараснат до 10 252 кв. м още в началото на 2008 г., след като бъде открит първият му супермаркет в София, както и новият магазин в Търговски парк Велико Търново. Дружеството очаква да реализира среден месечен приход от 907 лв. на кв. м търговска площ.

В сряда 23 януари, под борсов код CBAAMG, започва вторичната търговия с акции на ЦБА Асет Мениджмънт АД. Компанията увеличи капитала си от 16 300 000 лв. на 20 200 000 лв., с емисия от 3.9 млн. нови акции, която при определената емисионна цена от 3.70 лв. за брой беше презаписана близо два пъти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg