Нови четири супермаркета от веригата на ЦБА Асет Мениджмънт АД се откриха днес в Търговище. Два дни преди старта на вторичната борсова търговия с акции на дружеството търговските му площи нарастват още с близо 2 000 кв. м, съобщават от компанията.

Новите магазини ще се управляват от дъщерното дружество ЦБА – Русе ЕООД и се очаква да реализират над 10 млн. лв. общо постъпления от продажби през 2008 г. До момента магазините в Търговище са обслужвали общо 140 000 клиенти средно на месец.

ЦБА – Русе ЕООД има 10-годишен договор за наем на всеки от магазините и подписа трудови договори с 92 от старите служители в тях. В новите обекти от днес ще започне да действа и програмата за лоялни клиенти на ЦБА Асет Мениджмънт АД – „СВА КЛУБ”, допълват от компанията. Клиентите ще имат възможност за плащане чрез ваучери, дебитни и кредитни карти.

Търговските площи в рамките на ЦБА Асет Мениджмънт АД ще нараснат до 10 252 кв. м още в началото на 2008 г., след като бъде открит първият му супермаркет в София, както и новият магазин в Търговски парк Велико Търново. Дружеството очаква да реализира среден месечен приход от 907 лв. на кв. м търговска площ.

В сряда 23 януари, под борсов код CBAAMG, започва вторичната търговия с акции на ЦБА Асет Мениджмънт АД. Компанията увеличи капитала си от 16 300 000 лв. на 20 200 000 лв., с емисия от 3.9 млн. нови акции, която при определената емисионна цена от 3.70 лв. за брой беше презаписана близо два пъти.