„ЦБА – Русе” ЕООД, едно от трите дъщерни дружества на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД (

), понастоящем управлява осем супермаркета, от които четири в Русе и четири в гр. Търговище. Деветият магазин, управляван от „ЦБА – Русе” ЕООД, се намира в най-големия жилищен квартал на Русе – „Здравец - Изток”.

Местоположението на обектите е от изключителна важност за ръководството на групата при вземане на решение за наемане на нов обект. Новият магазин е с ключова локация също, в квартал с над 35 хиляди жители, на булевард "Липник", в близост до поликлиника, училище, детска градина.

Супемаркетът е с десетгодишен договор за наем, а общата му площ възлиза на около 1000 кв. м. Досега магазинът е функционирал като супермаркет, част от търговската верига Ал Март. Очаква се обектът да заработи след три месеца и да обслужва средно по 720 000 клиента на година, като част от търговската верига на „ЦБА Асет Мениджмънт”.

Ръководството на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД и собствениците на „Бурлекс 104” АД вчера подписаха договорът за покупка на 100% от акциите на на компанията. След одобрението на Комисията за защита на конкуренцията и получения на 30 май мандат от ОСА за сключване на сделката по придобиване на Бурлекс, подписването на договора бе следващия важен етап от сделката. Самото прехвърляне на акциите ще бъде осъществено до края на месеца, с което на практика ще бъде завършена процедурата по придобиването на ТВ Бурлекс.

„ЦБА Асет Мениджмънт” АД представи покана и материали за свикване на редовно ОСА на 26 юли 2007 г. Освен приемане на годишния финансов отчет и доклада за дейността, решението за разпределение на печалбата и избор на одиторско предприятие за 2008 г. в точките от дневния ред е включен и проект за решение за обратно изкупуване на акции в размер до 3% от капитала на самото дружество.