ЦБА Асет Мениджмънт с нови четири супермаркета

447
ЦБА Асет Мениджмънт с нови четири супермаркета

Нови четири супермаркета отварят врати, като част от веригата на ЦБА Асет Мениджмънт АД () днес в Търговище, съобщават от компанията.

В сряда, 23 януари, започва вторичната търговия с акции на първата верига за бързооборотни стоки на БФБ.

Два дни преди старта на вторичната борсова търговия с акции на дружеството, към структурата му се присъединяват официално новите обекти, а търговските му площи нарастват още с близо 2 000 кв. м.

Новите магазини ще се управляват от дъщерното дружество ЦБА - Русе ЕООД и се очаква да реализират над 10 млн. лв. общо постъпления от продажби през 2008 г.

Търговските площи в рамките на ЦБА Асет МениджмънтАД ще нараснат до 10 252 кв. м през първото тримесечие на 2008 г., след като бъде открит първият му супермаркет в София, както и новият магазин в Търговски парк Велико Търново. Дружеството онакава да реализира среден месечен приход от 907 лв. на кв. м търговска площ.

ЦБА Асет Мениджмънт АД е регистрирано на 20 юли 2006 г. с основна цел да консолидира и обедини бизнеса на фирмите ЦБА Габрово ЕООД, ЦБА Велико Търново ЕООД и ЦБА Русе ЕООД.

Първичното публично предлагане на ЦБА Асет Мениджмънт се проведе в дните между 14 и 16 ноември. На него компанията предложи 3.9 млн. нови акции, пласирани на цена от 3.7 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg