ЦБА Асет Мениджмънт АД (

), с изпълнителен директор Ивайло Маринов, учредява ново еднолично дружество с ограничена отговорност с наименование ЦБА Логистика ЕООД, съобщава x3news.

Основната цел на новата компания е договаряне на доставки на едро, складиране, транспорт и търговски операции на основата на асоцииране споразумения или франчайз. Определя седалище гр. Велико Търново и адрес на управление в гр. Велико Търново, ул. Марно поле № 4.

Дружеството ще е с предмет на дейност - комисионна, спедиционна, складова дейност, логистика и дистрибуция, транспортна дейност в страната и в чужбина, търговско представителство и посредничество, търговия със стоки и услуги в страната и в чужбина, стоков контрол, както и всякакви дейности, незабранени със закон.

Капиталът на дружеството ще бъде в размер на 100 хил. лв., разпределен в 1 000 дяла с номинална стойност от 100 лв. всеки един.

Едноличният собственик на капитала ЦБА Асет Мениджмънт АД се задължава при учредяване на дружеството да внесе 70 хил. лв., представляващи 70 % от дружествения капитал.

Оставащите 30 хил. лв., представляващи 30 % от дружествения капитал ще бъдат довнесени от едноличния собственик на капитала в срок до две години от вписване на дружеството в търговския регистър. Дружеството ще се управлява от управител Коста Костов.
Документите по регистрация на ЦБА Логистика ЕООД предстои да бъдат внесени в търговския регистър.

Във връзка с планираното преструктуриране на компанията и оптимизиране на бизнес процесите ръководството на ЦБА Асет Мениджмънт АД е подписало договор с един от водещите консултанти в световен мащаб PricewaterhouseCoopers. Обхватът на консултантския проект с PricewaterhouseCoopers, който стартира през юли е свързан с оптимизиране на операционния модел на компанията, дизайн и описание на бизнес процесите, съобщават от компанията.

Днес все още не са сключени сделки с акциите на ЦБА Асет Мениджмънт АД на борсата. Търсенето варира от 0.33 лв. до 1.6 лв. Предлагането е между 3.15 лв. и 3.71 лв.

Снимка: Ивайло Маринов, изп. директор, ЦБА Асет Мениджмънт (сн. ЦБА Асет Мениджмънт)