Цената на търговото за Оргахим е 85 лв. за акция

1140
Цената на търговото за Оргахим е 85 лв. за акция

Цената по търговото предложение за Оргахим АД е в размер на 85.00 (осемдесет и пет) лева за една акция, съобщиха от компанията. При цена от 85 лв. пазарната капитализация на фирмата възлиза на под 43 млн. лв.

Търговите предложители Поликолор С.А. (Policolor S.A.), Уайтбийм Холдинг Лимитед (Whitebeam Holdings Ltd.) и Тайдал Уейв Трейдинг Лимитед (Tidal Wave Trading Ltd.) са подписали споразумение за следване на обща политика по управление на Оргахим АД, чрез съвместно упражняване на притежаваните права на глас.

Днес акциите на компанията поскъпнаха с 8.54% до 89.000 лв. за брой при обем от 977 лота. По-рано през деня се склюваха сделки и на 92 лв. за акция.

Нека припомним, че Комисията за финансов надзор издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение и то подлежи на корекции.

Уайтбийм Холдинг държи 322 863 акции или 64.21% от капитала.

Други по-големи акционери са УПФ Доверие АД с 6.39%, ONGOING INVESTMENTS LIMITED с 5.40%, RC2 (CYPRUS) LTD. - 2.37% и ППФ Доверие има 1.40 на сто.

Инвестиционен посредник, обслужващ търговото предложение е „Първа Финансова Брокерска къща" ООД, София.

Русенският производител на бои, лакове, лепила и смоли приключи 2009 г. със загуба от 1.23 млн. лв., спрямо 3.4 млн. лв. отрицателен финансов резултат година по-рано.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg