Цената при предлагането на Бианор е 10.25 лв. на акция

633
Цената при предлагането на Бианор е 10.25 лв. на акция

Първа финансова брокерска къща ООД и Бианор АД са определили чрез преговори и с консенсус цена на една разпределена (записана/продадена) акция в предлагането от 10.25 лева, съобщава БФБ.

Презаписването в първичното публично предлагане на Бианор АД е 2.22 пъти. Общият обем на подадените заявки за емисията надхвърли 3 милиона лева, като над 20% от тях са направени от чуждестранни физически и юридически лица.

Очаква се акциите на Бианор АД да започнат да се търгуват на Българска фондова борса – София АД през месец август. Обемът на свободно търгуваемите ценни книжа ще бъде около 20 на сто.

Горепосочената цена представлява единична емисионна стойност за новите акции от увеличението на капитала на дружеството, разпределени в предлагането. Нека припомним, че минималната емисионна стойност бе 10 лв.

В предлагането са разпределени 135 000 броя акции, като общата продажна стойност на разпределените в предлагането акции е 1 383 750 лева, която предстои да бъде внесена и изплатена. В предлагането са разпределени акции на 107 лица.

Сумата ще бъде използвана за разработване на нови канали за продажба, придобиване на други фирми от бранша, сертификации и инвестиции в настоящите дружества от групата.

Към настоящия момент разходите, свързани с предлагането, възлизат на 39 293.09 лв., в това число възнаграждение на ПФБК ООД от 15 000 лв. и 1.5% от общата стойност на пласираните нови акции, или 20 756.25 лв.

Таксата, платена на Комисията за финансов надзор за издаване на потвърждение на проспекта, е 1 750 лева.

Предлагането на акциите е в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 540 хил. лв. на 675 хил. лв.

Основната дейност на Бианор АД е разработването на софтуерни решения за клиенти и собствени софтуерни клиенти. Над 90% от приходите на компанията за последните три години са генерирани от разработка на софтуер, основно за чуждестранни клиенти.

Консолидираните приходи на „Бианор” АД за първите три месеца на 2007 г. възлизат на 753 хил. лв., което е с 49% повече, в сравнение със същия период на предходната година. Дружеството регистрира печалба от 166 хил. лв., или 31% увеличение спрямо януари-март 2006 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg