Емисията на ДОМ-Здраве АД бе вписана в Централен депозитар, става ясно от седмичния бюлетин на институцията.

Капиталът на дружеството към момента е 2.34 млн. лв. Набраните средства от листването на компанията ще се насочат за разширяване обхвата и повишаване на качеството на предлаганите медицински услуги, което ще увеличи броя на осигурените лица и премийните приходи на компанията.

Намеренията са да се предложи максимум до 30% от уставния капитал - 705 хил. акции с номинална стойност 1 лев, като основните цели са инвестиции в собствени лечебни заведения, участие в концесионирането на държавни и общински болници и развитие на мрежата на ДОМ-Здраве.

ДОМ-Здраве има договори с над 800 лечебни заведения в страната и над 10 000 лекари. Аптеките, с които ДОМ-Здраве работи към момента са повече от 750, разположени равномерно в цялата страна.

Приходите от премии на фонда са 1.921 млн. лв. за първото полугодие на 2007 г., като почти всички от тях са осигурени от абонамент за интегрирана комплексна медицинска помощ и здравни грижи.

ДОМ-Здраве е на първо място с пазарен дял от 46% в осигуряването на комплексна медицинска помощ, която включва всички видове медицински услуги, здравни грижи и лекарства. Средногодишната доходност от инвестиции на дружеството за 2006 г. е 13.44%, а към 30 юни 2007 е 20.80%.