Централна кооперативна банка ще набира до 74.8 млн. лв. от борсата

565
Централна кооперативна банка ще набира до 74.8 млн. лв. от борсата

ТБ Централна кооперативна банка АД-София планира да увеличи капитала си от настоящите 72.76 млн. лв., до 83.155 млн. лв. Решението бе взето на последното общо събрание на банката, проведено на 29 юни.

Днес Управителният съвет на банката взе решение за увеличението на капитала да издаде 72.76 млн. права, като съотношението между издадените права и новите акции е 7:1.

Номиналната стойност на новите акции е 1.00 лв., а емисионната стойност – 7.20 лв., което означава, че ако увеличението на капитала бъде записано на 100%, то банката ще набере 74.8 млн. лв. свеж ресурс.

Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 5.197 млн. нови акции. Присвоеният борсов код на издадените права е R4ССВ.

ИП Реал Финанс АД е борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, а набирателната сметка ще бъде открита в ТБ Българска пощенска банка АД.

Днес бе последната дата за сключване на сделки с акциите на банката, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала. По време на търговската сесия бяха сключени 37 сделки за общо 13 015 акции на нива от 9.70 и рекордните 9.979 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg