Централна кооперативна банка ще придобива 66.67% от Пощенска банка АД-Скопие

1047
Централна кооперативна банка ще придобива 66.67% от Пощенска банка АД-Скопие

На 11 септември 2007 г., Управителният съвет на Централна кооперативна банка АД взе решение за придобиване от Евростандарт банка АД, гр. Скопие, на пакет от 25 660 броя обикновени, с право на глас акции от капитала на Пощенска банка АД, гр. Скопие, Република Македония, представляващи 66.67% от капитала на дружеството.

Със същата дата Надзорният съвет на ЦКБ АД одобри предложението на Управителния съвет за закупуване на акции от Пощенска банка АД, гр. Скопие, Република Македония.

На 11 септември 2007 г. между ЦКБ АД и Евростандарт банка АД, гр. Скопие се сключи договор за покупко-продажба на 25 660 броя обикновени, с право на глас акции от капитала на Пощенска банка АД, гр. Скопие, Република Македония, след получаване на съответните разрешения.

На 4 октомври 2007 г., ЦКБ АД е внесла в Българска Народна Банка заявление за издаване на разрешение за придобиване на 25 660 броя обикновени, с право на глас акции от капитала на Пощенска банка АД, гр. Скопие, Република Македония.

На 8 октомври 2007 г., ЦКБ АД е внесла в Народна Банка на Република Македония, заявление за издаване на разрешение за придобиване на 25 660 броя обикновени, с право на глас акции от капитала на Пощенска банка АД, гр. Скопие, Република Македония.

Сделката ще породи правно действие след получаване на исканите от ЦКБ АД разрешения от Българска Народна Банка, Народна Банка на Република Македония и Правителството на Република Македония, в качеството му на собственик на 1 (една) златна акция от капитала на Пощенска банка АД, гр. Скопие, Република Македония.

Вчера по позицията се изтъргуваха 3037 акции на нива от 11.30 до 11.75 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg