Цигарените фабрики в Пловдив и Стара Загора се продават с безсрочните лицензи

579
Цигарените фабрики в Пловдив и Стара Загора се продават с безсрочните лицензи

С решение на Надзорния съвет на Булгартабак Холдинг АД () е определен метод за продажба на притежаваното от компанията акционерно участие в капитала на Цигарена фабрика-Пловдив АД () и в капитала на Слънце-Стара Загора-Табак АД () – публично предлагане на Българска фондова борса. Това съобщиха от холдинга за Profit.bg.

Двете дружества ще бъдат предложени за продажба с издадените им безсрочни разрешения за производство на тютюневи изделия и промишлена обработка на тютюн, доколкото не произтича друго от разпоредбите на Закона за тютюна и тютюневите изделия и подзаконовите актове по неговото прилагане.

С цел постигане на максимална публичност и прозрачност на процеса на продажба ще бъде организирана виртуална Информационна зала с подсекции за отделните дружества. В нея на инвеститорите ще бъде предоставена обширна информация за дружествата, включително Информационни меморандуми, с цел подпомагане решението им за участие при продажбата на акциите на борсата.

Инвеститорите ще имат възможност да задават своите въпроси и да получават отговори онлайн, като въпросите и отговорите ще бъдат общодостъпни. Предвижда се да бъде предоставено достатъчно време за запознаване с цялата информация, която е от значение за формиране на решение за участие в продажбите.

Виртуалната информационна зала ще се поддържа до приключване на продажбата чрез Българска фондова борса. Инвеститорите ще имат възможност да посетят дружествата и на място.

В началото на юни се очаква да бъдат определени конкретните параметри на продажбите (минималните цени, предлагани за продажба пакети акции и дати на продажбите на акциите, притежавани от Холдинга в капитала на дружествата).

Допълнителна информация относно начина на публичното предлагане, условия за получаване на достъп до виртуалната информационна зала, ще бъде предоставена своевременно.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg