ЦКБ Риъл Истейт Фонд ще набира от пазара 24 млн. лв.

1285
ЦКБ Риъл Истейт Фонд ще набира от пазара 24 млн. лв.

Ръководството на ЦКБ Риъл Истейт Фонд АДСИЦ взе решение да увеличи капитала на компанията, като предложи за записване 427 193 нови акции, съобщават от Българска фондова борса.

В случай на успех капиталът на фонда ще нарасне от сегашните 650 хил.лв. на 1.077 млн. лв. За целта са издадени 650 хил. права. Съотношение между издадените права и новите акции е от 1/0.6572.

Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 214 000 нови акции. Присвоеният борсов код на издадените права ще бъде оповестен допълнително.


Емисионната стойност е 57 лв., като в случай на успех и пласиране на цялото количество книжа от ЦКБ Риъл Истейт Фонд АДСИЦ ще наберат над 24 млн. лв.

Началната дата за търговия на правата на борсата, както и конкретните дати за търговия, ще бъдат оповестени допълнително.

Единствената сделка с акции на фонда, регистрирана на БФБ, е по време на сесията от 27 юни. Тогава Химимпорт АД продаде 23.07% от капитала на ЦКБ Риъл Истейт Фонд АДСИЦ, равняващи се на 150 хил. акции, според данни на Централен депозитар. Продажбата е при цена от 57.1 лв. за лот.

Новият собственик на 150 хил. акции от АДСИЦ-а е Техноимпортекспорт АД, заплатило 8.565 млн. лв.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg