Уеб Медия Груп развива портфолиото си от сайтове с облигационен заем

509
Уеб Медия Груп развива портфолиото си от сайтове с облигационен заем

Уеб Медия Груп АД - София планира издаването на облигационен заем на стойност 1.25 млн. лв., става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

Купонът е фиксиран на 8.25% годишно, а облигационната емисия е с 5-годишен срок. Лихвените плащания ще се правят на тримесечие, като е предвиден и гратисен срок за изплащане на главницата с осем тримесечни лихвени плащания.

Целта на облигационния заем е финансиране на основната дейност на дружеството през настоящата и следващата година. Това включва развитие на настоящите уеб сайтове на компанията (news.bg, topsport.bg, money.bg, vsichko.bg, livestyle.bg), на новопридобития gladen.bg и finance.news.bg.

С част от средствата ще бъде закупен в-к „Топспорт“ и марката Топспорт и ще бъде изграден отдел за маркетинг, реклама и връзки с обществеността.

От компанията планират последващо допускане на емисията до търговия на регулиран пазар на ценни книжа на "Българска фондова борса" АД.

Рано днес сделки по позицията не са сключени, като офертите купува/продава са на нива от 2.50/2.70 лв. за ценна книга.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg