Уеб Медия Груп с 20 хил. лв. печалба към деветмесечието на 2007 г.

427
Уеб Медия Груп АД има 20 хил. лв. печалба към 30 септември 2007 г. Година по-рано интернет компанията обяви отрицателен финансов резултат от 33 хил. лв.

По данни от предоставения на борсата отчет на дружеството съвкупните приходи са 389 хил. лв., като нарастват с 62.76% спрямо първите девет месеца на 2006 г. Постъпленията от продажби на услуги за периода са 350 хил. лв.

Разходите по икономически елементи на компанията възлизат на 368 хил. лв., срещу 271 хил. лв. за предходния период.

В началото на октомври от компанията съобщиха, че Уеб Медия Груп е придобила сайта за онлайн поръчки на храна, напитки и други услуги, свързани с Гладен.Бг.

В първите седмици на ноември пък се чака стартът на нов сайт - lifestyle.bg. Към настоящия момент компанията притежава и порталите news.bg, money.bg, topsport.bg, vsi4ko.bg, finance.news.bg и imotera.bg.

През последното тримесечие Уеб Медиа Груп подписа договор за излъчване на контекстна реклама от клиенти на Etarget. Очаква се този проект да доведе до повишаване на приходите от реклама за четвърто тримесечие на 2007 г.

Днес акциите на компанията се търгуваха на нива от 3.40 и 3.55 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg