Улпина АДСИЦ увеличава кредитна линия до 7 млн. лв.

956
Улпина АДСИЦ-София () (предстои регистрация на БФБ-София АД) свиква извънредно общо събрание на акционерите на 21 декември 2007 г., на което ще се гласува решение кредитната линия от Хърсев Ко. КДА да бъде увеличен до 7 млн. лв.

Срокът за ползване до 30 декември 2008 г. при лихва в размер на 1% месечно и с опция за конвертиране на задължението в обикновени поименни акции на Улпина АДСИЦ-София, упражнима при неизпълнение на задължението по курса към датата на упражняване.

Акционерите също ще гласуват за овластяване на Съвета на директорите да сключат следните две сделки: Улпина АДСИЦ-София да придобие от заинтересованото лице Хърсев Ко., Инк., регистрирано в щата Невада, САЩ дълготрайни нематериални активи, а именно собствеността върху интернет адресите (домейни): ulpina.com за цена 15 000 долара на САЩ; ulpina.net за цена 2 000 долара на САЩ; ulpina.org за цена 2 000 долара на САЩ.

Също така Улпина АДСИЦ-София се очаква да придобие от заинтересованото лице Хърсев Ко. Интернейшънъл Лимитид, регистрирано в Англия, Обединено кралство дълготрайни нематериални активи, а именно не изключителното право за ползване на две регистрирани европейски търговски марки - словната марка "Улпина" и фигуративна марка с референция "Улпина Даймънд" за цена 2 000 английски паунда

При липса на кворум събранието ще се проведе на 4 януари 2008 г. от 10.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Според Устава на компанията дружеството ще инвестира във вземания, осигуряващи доход от разликата между покупната или продажната цена, както и в такива с регулярен доход. Може да инвестира в обезпечени и необезпечени вземания. Свободните средства могат да бъдат инвестирани в ценни книжа, издадени от държавата и в банкови депозити.

Основните акционери в компанията са "Хърсев КО." КДА с 35%, БенчМарк Фонд - 2 с 30 на сто и "Фактор И.Н." с 35% дялово участие.

Улпина АДСИЦ предвижда увеличение на капитала до края на година, когато той ще скочи от 650 хил. лв. на 5.65 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg