Улпина АДСИЦ-София (

) (предстои регистрация на БФБ-София АД) свиква извънредно общо събрание на акционерите на 21 декември 2007 г., на което ще се гласува решение кредитната линия от Хърсев Ко. КДА да бъде увеличен до 7 млн. лв.

Срокът за ползване до 30 декември 2008 г. при лихва в размер на 1% месечно и с опция за конвертиране на задължението в обикновени поименни акции на Улпина АДСИЦ-София, упражнима при неизпълнение на задължението по курса към датата на упражняване.

Акционерите също ще гласуват за овластяване на Съвета на директорите да сключат следните две сделки: Улпина АДСИЦ-София да придобие от заинтересованото лице Хърсев Ко., Инк., регистрирано в щата Невада, САЩ дълготрайни нематериални активи, а именно собствеността върху интернет адресите (домейни): ulpina.com за цена 15 000 долара на САЩ; ulpina.net за цена 2 000 долара на САЩ; ulpina.org за цена 2 000 долара на САЩ.

Също така Улпина АДСИЦ-София се очаква да придобие от заинтересованото лице Хърсев Ко. Интернейшънъл Лимитид, регистрирано в Англия, Обединено кралство дълготрайни нематериални активи, а именно не изключителното право за ползване на две регистрирани европейски търговски марки - словната марка "Улпина" и фигуративна марка с референция "Улпина Даймънд" за цена 2 000 английски паунда

При липса на кворум събранието ще се проведе на 4 януари 2008 г. от 10.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Според Устава на компанията дружеството ще инвестира във вземания, осигуряващи доход от разликата между покупната или продажната цена, както и в такива с регулярен доход. Може да инвестира в обезпечени и необезпечени вземания. Свободните средства могат да бъдат инвестирани в ценни книжа, издадени от държавата и в банкови депозити.

Основните акционери в компанията са "Хърсев КО." КДА с 35%, БенчМарк Фонд - 2 с 30 на сто и "Фактор И.Н." с 35% дялово участие.

Улпина АДСИЦ предвижда увеличение на капитала до края на година, когато той ще скочи от 650 хил. лв. на 5.65 млн. лв.