Улпина АДСИЦ взе лиценз от Комисията за финансов надзор

439
Комисията за финансов надзор издаде лиценз за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел на Улпина АДСИЦ, съобщиха от институцията.

Надзорът потвърди и проспект за публично предлагане на 150 000 броя обикновени акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв. всяка, издадени в резултат на първоначално увеличаване капитала на дружеството.

Учредители на дружеството са „Хърсев КО” КДА и „Фактор И.Н.”АД с по 35% от капитала и ИД „БенчМарк Фонд - 2” АД с 30 на сто. Дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав: Мария Лазарова - заместник–председател на СД, Стилиян Христов – председател на СД и независим член, Димитър Димитров – изпълнителен директор.

Дружеството възнамерява да извършва дейност на българския пазар, като инвестира във всякакви видове обезпечени и необезпечени вземания, включително условни и бъдещи, към местни физически и/или юридически лица, възникнали по силата на гражданско-правни и търговски сделки, както и вземания по заповедни ценни книжа (записи на заповед, менителници и др.), деноминирани в левове и чуждестранна валута.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg