Комисията за финансов надзор издаде лиценз за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел на Улпина АДСИЦ, съобщиха от институцията.

Надзорът потвърди и проспект за публично предлагане на 150 000 броя обикновени акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв. всяка, издадени в резултат на първоначално увеличаване капитала на дружеството.

Учредители на дружеството са „Хърсев КО” КДА и „Фактор И.Н.”АД с по 35% от капитала и ИД „БенчМарк Фонд - 2” АД с 30 на сто. Дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав: Мария Лазарова - заместник–председател на СД, Стилиян Христов – председател на СД и независим член, Димитър Димитров – изпълнителен директор.

Дружеството възнамерява да извършва дейност на българския пазар, като инвестира във всякакви видове обезпечени и необезпечени вземания, включително условни и бъдещи, към местни физически и/или юридически лица, възникнали по силата на гражданско-правни и търговски сделки, както и вземания по заповедни ценни книжа (записи на заповед, менителници и др.), деноминирани в левове и чуждестранна валута.