"Ултима Капитал Мениджмънт" получи лиценз за управляващо дружество

1208

Комисията за финансов надзор издаде лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на „Ултима Капитал Мениджмънт“ ЕАД, гр. София. Съобщението за това се намира на сайта на надзорния орган.
„Лицензът, който се очаква да получи, е пълен, което ще му позволи да извършва цялата разрешена номенклатура от дейности в сферата. В това число влизат и услуги по управление на индивидуални инвестиционни портфейли, включително на институционални инвеститори,“ съобщи Иво Толев, изп. директор на „Ултима Капитал Мениджмънт“ ЕАД.

Като нова управляваща активи компания дружеството ще предлага услуги в сферата на капиталовите пазари, нестандартни инвестиционни продукти и финансово консултиране, допълни той.

Първоначално ще предложи два специализирани договорни фонда. Инвестиционната им насоченост е нова за българския пазар и съобразена с насищането му. Единият ще е с предимен фокус към най-развитите световни пазари, предлагайки характерен продукт за тяхното ниво. Вторият фонд ще инвестира основно на българския пазар. Публичното предлагане на първите два фонда се очаква да стартира след лицензирането им от КФН или втората половина на тази година.

Според Толев таргет на компанията ще са предимно клиенти с активи над средните чрез предвиден праг за минимална инвестиция.

Учредител и едноличен собственик на капитала на дружеството е „Ултима Файнанс“ АД. Дружеството е с едностепенна система на управление, като в СД влизат Христо Чоевски – председател на СД, Маргарита Генчева – зам.-председател на СД и Ивайло Толев – изпълнителен директор.

Дружеството следва да удостовери в 14-дневен срок, че изискуемият по закон капитал е изцяло внесен.

Справка в Апис показа, че акционери на „Ултима Файнанс“ АД са „Еф Екс Студио“ с 95% и Ивайло Толев с 5%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg