Унифарм и Дървообработване ВТ все по-близо до Българска фондова борса

1410
Унифарм и Дървообработване ВТ все по-близо до Българска фондова борса

Две компании са все по-близо до придобиване на публичен статут, става ясно от днешния брой на Държавен вестник. Това са Унифарм АД и Дървообработване ВТ.

На 18 септември 2007 г. Унифарм АД свиква извънредно общо събрание на акционерите, на което ще се гласува решение за промяна във вида на акциите, в които е разпределен капиталът на дружеството, както и приемане на решение за листване на компанията и промени в устава на дружеството.

Предметът на дейност на компанията обхваща производство на лекарствени средства, научно-изследователска и експериментална работа по въвеждането на нови технологии за производство на лекарства в България и др.

Капиталът на Унифарм е 500 хил. лв., след като бе увеличен от 200 хил. лв. в края на миналата година.

Официално в Държавен вестник бе обявено и увеличението на капитала на Дървообработване ВТ от 828 хил. лв. на 3.4 млн. лв. с натрупаните средства от фонд „Резервен”.

За 2005 и 2006 г. Дървообработване-ВТ обяви съответно нетна печалба в размер на 617 хил. лв. и 351 хил. лв.

Прогнозните приходи на компанията за 2007 г. са в размер на 13 млн. лв., а през следващите две те ще възлязат на 18.47 млн. лв. и 21.85 млн. лв. Нетният финансов резултат за настоящата година се очаква да възлезе на 1.565 млн. лв., а през 2008 и 2009 г. той ще е съответно 2.451 и 3.161 млн. лв.

Вчера в интервю за Profit.bg Атанас Василев сподели, че компанията планира да се листва повторно на БФБ-София, като с набраните средства ще бъде финансиран един от новите проекти на дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg