Унифарм увеличава капитала си за собствена сметка

647
Унифарм увеличава капитала си за собствена сметка

Унифарм АД планира да увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 1 млн. лв. Увеличението ще се извърши за собствена сметка и ще бъде гласувано по време на предстоящото на 26 ноември Общо събрание на акционерите.

Новите безналични, поименни акции с право на глас в размер на 500 000 броя, с номинал 1 лев, ще се разпределят между акционерите съразмерно на участието им в капитала до увеличението.

Изплащането на дивидент за 2007 г. от Унифарм АД започва от 15 октомври чрез съответен инвестиционен посредник или клоновете на Банка ДСК в страната.

Нека да припомним, че решението за разпределянето на печалбата между акционерите на компанията бе взето през втората половина на юли.

Тогава ОСА гласува печалбата за 2007 г., в размер на 524 360 лв., и от неразпределената печалба от минали години, в размер на 6 418 744 лв., или общо 6 943 104 лв., след заделяне на 10% законови резерви, да се разпределят 1 000 000 лв. за дивидент (по 2 лв. на акция), а остатъкът да се отнесе за допълнителни резерви.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание, е 10 ноември 2008 г.

Днес по позицията са изтъргувани 560 акции на нива от 34.21 до 38.00 лв. за брой.

Снимка: Profit.bg

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...