Унипак пуска нови производства

612
През изтеклият период Унипак АД-Павликени отчита значително увеличение в обема на поръчките - 46 броя, предвид привлечените 28 броя нови клиенти, както и увеличение в използването на производствените мощности, съобщава БФБ.

Пусната е линия за производство на нови продукти от каширани опаковки от картон и микровелпапе и съответно пускането на пазара на новите продукти.

Също така започва и производството на картонени тарелки и чинийки за еднократна употреба.

Съветът на директорите на Унипак АД на свое заседание прие решение за продажба на 4 броя машини „Планета".Машините са въведени в експлоатация през 1970 г. и към настоящият момент са напълно амортизирани. Също ще бъдат предожени за продажба Машина „Xайделберг/SORMZ/-52/72 -напълно амортизирана и лек автомобил „Мерцедес - Е 290 -Д".

Унипак АД - Павликени отчита печалба от 10 хил. лв. за тримесечието, в сравнение със загуба от 133 хил. лв. година по-рано. За периода приходите на дружеството нарастват с 20.7% до 2.55 млн. лв., а общите разходи се повишават с 13.1% до 2.54 млн. лв.

Форт ООД притежава 48.95% от капитала на дружеството, докато Интернешънъл Пакиджинг ЕООД и Министерството на икономиката и енергетиката имат съответно по 39.61% и 2.15%.

Последната сделка с акции на дружеството е на 15 юни на цена от 54 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg