УПФ Доверие излезе от Оргахим

1287
УПФ Доверие излезе от Оргахим

Универсален Пенсионен Фонд Доверие е продал всички, притежавани от него 34 203 акции, представляващи 6.80% от капитала на Оргахим, съобщиха от дружеството.

Към този момент УПФ Доверие не притежава акции от капитала на Оргахим. Официалната информация сочи, че Тайдал Уейв Трейдинг Лимитед е увеличил дела си в компанията до 16.21%. С 1.70%, до 10.75 на сто е нараснало и акционерното участие на Поликолор. 

По данни към 30 юни ПОК Доверие контролира 8.26% от капитала на Оргахим.

Малко над 54 хил. акции (10.8% от капитала) на русенската компания бяха прехвърлени по време на редовната сесия на 16 септември.

Да припомним още, че фондовете на Доверие бяха основната пречка пред плановете на Уайтбийм Холдингс Лимитед, Тайдал Уейв Трейдинг Лимитед и Поликолор за свалянето на Оргахим от фондовата борса, като не приеха търговото предложение на трите компании при 87 лв. за акция.

В резултат на отчетените промени трите компании вече контролират 91.5% (Уайтбийм Холдингс Лимитед контролира по даннни към 30 юни 2011 година 64.54%) от капитала на русенския производител на бои и лакове.

Акциите на Оргахим затвориха без промяна в котировките от 90 лв. за лот в понеделник. 

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

???
# 0
21:09 | 26 September 2011
na kolko sa izlezli
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg