Членовете на управителния и надзорен съвет на Монбат могат да получат по 200 хил. лева допълнително годишно възнаграждение. Това ще се случи ако акцонерите гласуват в подкрепа на следното предложение за решение - общото събрание определя обща стойност на допълнителното възнаграждение за целия УС в размер на 200 000 лева и обща стойност на допълнителното възнаграждение за целия НС в размер на 200 000 лева.

В предложението се чете още, че събранието предстои да овласти надзорният орган да разпредели допълнителните възнаграждения между членовете на съветите. Това се вижда в оповестения днес дневен ред на общото събрание на акционерите на Монбат. Събитието е насрочено за 28 юни.

Управителният съвет на Монбат се състои от четирима члена, докато в надзора влизат трима души.

Компанията не предвижда да разпределя дивидент за 2009 г., като проекторешението предвижда отнасянето на реализирания през миналата година положителен финансов резултат от 17.09 млн. лева във фонд Резервен.

Акциите на Монбат поскъпнаха на БФБ днес с 0.79%, до 6.35 лева за лот. Общо изтъргуваното количество ценни книжа ан компанията днес е 9 836 бройки.