Днес, управителният съвет на Еврохолд България АД-София взе решение за увеличение на капитала на дружеството от 50.003 млн. лв., на 62.503 млн. лв., става ясно от съобщение на сайта на Българска фондова борса.

Увеличението ще стане чрез издаването на 50.003 млн. права, всяко от които ще даде възможност за записването на 0.25 от новите акции (4:1), при номинална стойност от един лев и емисионна цена от 3.35 лв. за брой.

Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 7.5 млн. нови акции.

Присвоеният борсов код на издадените права ще бъде R1EUBG, като конкретни дати за началната, крайната дата, както и датата на аукциона за продажбата на неизползваните права ще бъдат обявени в Държавен вестник и централен ежедневник.

През изминалата седмица на специална пресконференция Симеон Петков, главен изпълнителен директор на ИП Евро-Финанс, борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала съобщи, че мажоритарният собственик Българска Холдингова Корпорация АД няма да продава права.

Утре (7 март) на БФБ-София ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 7.5 млн. акции, представляващи 15% от капитала на дружеството, което брокери определиха като едно от събитията на настоящата седмица. На аукциона ще може да се участва само с лимитирани поръчки, като минималната цена е 3.00 лв. за брой.

Днес общо 62 704 броя от книжата на компанията смениха собствеността си на нива от 3.09 и 3.20 лв. за брой, което е с 1.56% по-ниско спрямо предходната търговска сесия.