УС на Проучване и добив на нефт и газ с право да увеличава капитала

533
УС на Проучване и добив на нефт и газ с право да увеличава капитала

Ръковдоството на Проучване и добив на нефт и газ () може да придобие правото за увеличение на капитала на компанията до 20 млн. лв. чрез издаване на нови акции през следващите 5 години, съобщиха от Българска фондова борса.

Решението за това ще се гласува от акционерите на насроченото за 30 юни ОСА на компанията.

В резултат ще предстоят промени в устава на дружеството, като се впише нов член 10а. В ал. 2 на новия член ще се запише, че решението на Управителния съвет по ал. 1 за увеличаване на капитала се определя размерът на увеличаването на капитала чрез издаване на нови акции, копюрния строеж на емисията, емисионната стойност на акциите и начините на реализацията им.

Право на глас в ОСА ще имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на събранието или към 16 юни.

При липса на кворум ОСА ще се проведе на 16 юли от 12.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Вчера акциите на Проучване и добив на нефт и газ поевтиняха с 3.29% до 6.18 лв. средно за лот при 1 624 изтъргувани книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...