Успешно приключи подписката при Експат Имоти АДСИЦ

622
На 20 декември предсрочно и успешно приключи подписката за първоначалното увеличаване на капитала на Експат Имоти АДСИЦ. Лицата, закупили права при борсовата им продажба, записаха всички акции от първоначалното увеличение на капитала, а именно общо 1 500 000 нови акции, съобщават от Българска фондова борса.

Емисионната стойност на записаните акции в общ размер от 1 500 000 лева беше заплатена изцяло по набирателната сметка на дружеството, открита в Обединена българска банка АД. В резултат Експат Имоти АДСИЦ увеличи успешно капитала си от 500 хил. лв. на 2 млн. лв.

На 3 декември се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Експат Имоти АДСИЦ.

Припомняме, че вторичната търговия с правата на фонда стартира същия ден и продължи до 15 декември. Крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала бе насрочена за16 януари 2008 г. На пазара се предложиха 1.5 млн. права, всяко от които даде възможност за записването на 1 нова акция по номинална и емисионна стойност от 1 лв.

Инвестиционният посредник София Интернешънъл Секюритиз бе борсовият член-поемател, упълномощен да обслужва увеличението на капитала.

Дружеството възнамерява да инвестира в имоти с жилищно, търговско, бизнес и хотелско предназначение, както и в селскостопанска земя и земя от горския фонд с перспектива за застрояване.

Предстои регистрация на емисията и на Българска фондова борса.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...