Утре започва обратното изкупуване на акции на Неохим

575
Утре започва обратното изкупуване на акции на Неохим

Утре е началната дата за започване на обратното изкупуване на акции на Неохим (), съобщава x3news.

Съветът на директорите на химическия комбинат определи също така Булброкърс за инвестиционен посредник за осъществяване на обратното изкупуване на акции от капитала на Неохим АД през 2008 г.

Ръковдството на компанията възложи на изпълнителните членове, заедно или поотделно, при спазване на закона и зададените от Общото събрание параметри, да овласти инвестиционния посредник да извърши изискуемите от действащото законодателство действия по обратно изкупуване на акции.

Нека да припомним, че решението за обратно изкупуване на до 3% от капитала на дружеството бе взето на провелото се на 6 юни ОСА.

На него също така бе взето решение за разпределяне на част от печалбата за 2007 г. под формата на дивидент. Сумата, която ще се разпредели между акционерите, е в размер на 1 327 179 лв. от общо 3.01 млн. лв. печалба за миналата година. Брутният дивидент за акция ще е в размер на 0.5 лв., а не 0.35 лв., каквото бе предложението на СД на компанията.

Днес акциите на Неохим АД поскъпнаха с 0.65% до средните 78 лв. при обем от 301 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...