Увеличението на Дървообработване-ВТ бе вписано в Централен депозитар

698
Увеличението на Дървообработване-ВТ бе вписано в Централен депозитар

Увеличението на капитала на Дървообработване-ВТ бе вписано в Централен депозитар, показва справка в институцията. Компанията увеличи капитала си от 829 хил. лв. на 3.314 млн. лв. за сметка на фонд „Резервен”.

Дружеството свиква общо събрание на 30 октомври, на което ще се гласува предложение за увеличение на капитала чрез първично публично предлагане на нови 1.3 млн. акции.

Прогнозните приходи на компанията за 2007 г. са в размер на 13 млн. лв., а през следващите две те ще възлязат на 18.47 млн. лв. и 21.85 млн. лв. Нетният финансов резултат за настоящата година се очаква да възлезе на 1.565 млн. лв., а през 2008 и 2009 г. той ще е съответно 2.451 и 3.161 млн. лв.

Дървообработване ВТ е създадено през 1960 г., като е един от комбинатите за комплексна обработка на дървесина. Предприятието е от т. нар предприятия от първия ешалон, което означава, че работи за мебелната промишленост като произвежда основно заготовки, а в последните години стартира производството и на крайни изделия.

Основните акционери с по 48.12% от капитала на Дървообработване-ВТ са изпълнителният директор Атанас Василев и Алексей Кънчев. Останалите близо 4% са поделени между 900 акционери.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg