Над 70 служители на Каолин АД (

) ще бъдат обучени по проект „Развитие на компетентностите”. Той има за цел да подобри качеството на човешките ресурси, перспективите за работа, да гарантира устойчива заетост на служителите, да подобри производителността и да повиши конкурентоспособността, съобщават от компанията.

В рамките на разработката, мениджъри от Каолин ще бъдат обучени по ключови компетентности, съгласно утвърден „Компетентностен модел”. Курсовете ще бъдат насочени към усвояване на знания и умения за ефективна комуникация, лидерство и мотивация, работа в екип, целеполагане, управление на трудовото изпълнение, управление на конфликти и др.

Част от екипа на добивната компания за индустриални материали ще се обучава на английски език, а друга - на румънски. Планираната чуждоезикова подготовка се налага от навлизането на важни за дружеството външни пазари и ще обхване специалисти в тясна връзка с клиенти и доставчици.

Професионални умения по специалността „Проучвателно сондиране“ ще придобият други служители, които ще получат и удостоверение за професионална квалификация. Занятията ще се провеждат в новосформирания Център за Професионално Обучение на Каолин АД, който е лицензиран от Националната Агенция за Професионално Образование и Обучение.

Подходът за непрекъснато развитие на човешките ресурси, който ще се приложи в компанията, е базиран на успешните европейски практики за обучение на персонала и следва принципите за учене през целия живот.

Проектът на Каолин „Развитие на компетентностите” е с продължителност 12 месеца и е одобрен по първата схема за финансиране на Оперативна програма Развитие на Човешките Ресурси.