В Каолин започва проект за развитие на компетентностите

589
В Каолин започва проект за развитие на компетентностите

Над 70 служители на Каолин АД () ще бъдат обучени по проект „Развитие на компетентностите”. Той има за цел да подобри качеството на човешките ресурси, перспективите за работа, да гарантира устойчива заетост на служителите, да подобри производителността и да повиши конкурентоспособността, съобщават от компанията.

В рамките на разработката, мениджъри от Каолин ще бъдат обучени по ключови компетентности, съгласно утвърден „Компетентностен модел”. Курсовете ще бъдат насочени към усвояване на знания и умения за ефективна комуникация, лидерство и мотивация, работа в екип, целеполагане, управление на трудовото изпълнение, управление на конфликти и др.

Част от екипа на добивната компания за индустриални материали ще се обучава на английски език, а друга - на румънски. Планираната чуждоезикова подготовка се налага от навлизането на важни за дружеството външни пазари и ще обхване специалисти в тясна връзка с клиенти и доставчици.

Професионални умения по специалността „Проучвателно сондиране“ ще придобият други служители, които ще получат и удостоверение за професионална квалификация. Занятията ще се провеждат в новосформирания Център за Професионално Обучение на Каолин АД, който е лицензиран от Националната Агенция за Професионално Образование и Обучение.

Подходът за непрекъснато развитие на човешките ресурси, който ще се приложи в компанията, е базиран на успешните европейски практики за обучение на персонала и следва принципите за учене през целия живот.

Проектът на Каолин „Развитие на компетентностите” е с продължителност 12 месеца и е одобрен по първата схема за финансиране на Оперативна програма Развитие на Човешките Ресурси.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg