В края на 2007 г. инвестиционните посредници са 86, брокерите - 316

573
В края на 2007 г. инвестиционните посредници са 86, брокерите - 316

През 2007 г. КФН издаде лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник на две дружества - “КМ Инвест” АД и “ЕФГ Секюритиз България” АД, а инвестиционният посредник “Фронтиер Финанси” АД доброволно се отказа от лиценза си.

Така към 19 декември 2007 г. общият брой на инвестиционните посредници е 86, от които 29 са банки.

От 57-те небанкови инвестиционни посредници, 25 дружества са с пълнен лиценз (т. е. лиценз за извършване на сделки за собствена сметка) и 32 - са с частичен лиценз (т. е. лиценз за извършване на сделки за чужда сметка и управление на портфейл).

През годината бе отнето правото да извършва дейност като брокер на едно лице и бе призната придобитата квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант на 5 лица.

В резултат на това и на проведените изпити за право за извършване на дейност като инвестиционен консултант имат 265 лица, а право за извършване на дейност като брокер имат 316 лица.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg