Пазарите в САЩ отново показаха през последната сесия, че към момента, каквото и да се случва бичите настроения са непоклатими и винаги се намира причина да се пренебрегнат лошите новини.

Не така стоят нещата в Азия, където продължаващите опити на китайските власти да ограничат кредитирането натежаха върху индексите в Китай и Хонг Конг и те изгубиха около 1.5%, коментира за Profit.bg Владимир Малчев, , инвестиционен консултант и управител на Бул Тренд Брокеридж.

У нас е възможно да видим пореден спекулативен опит в началото на сесията да се провокира повишаване на цените извън тесния рейндж от последните седмици. По всичко изглежда обаче, че към момента единствено дребните спекулантите желаят бързо поскъпване, докато големите инвеститори продължават да са в изчаквателна позиция.

Така че и днес ликвидността ще остане ниска, а цените стабилни. Вероятно по-активна търговия отново може да имаме при компаниите от групата на Софарма.

Интересно ще бъде да видим и дали високите обеми при компенсационните бонове от вчера ще се запазят и днес и дали интересът ще се прехвърли и към другите компенсаторни инструменти.

Вчера BG40 добави 0.65%, до 116.87 пункта, а SOFIX се понижи с минималните 0.04 на сто, до 433.52 пункта.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!