Негативната серия на Българска фондова борса вероятно ще продължи и днес, сподели за Profit.bg Владислав Панев, председател на СД на Статус Капитал.

„Отпуските и свързаните с тях разходи ще въздържат инвеститорите да купуват неликвидни активи, каквито са българските акции," споделя още той.

Панев е на мнение, че „евентуални по-големи обратни изкупувания могат да доведат и до разпродажби по определени позиции (както бяхме свидетели на такива при Каолин от последните дни)."

„Всичко това е добре за спекулантите, тъй като очаквам, че нивата за влизане по определени позиции ще станат доста атрактивни и тези, които имат търпение да чакат дълго време, вероятно ще бъдат възнаградени, допълни Панев.

Вчера индексът на „сините чипове" SOFIX отчете третото си поредно понижение, след като загуби 0.26%, до 359.06 пункта, докато BG40 завърши на червено за четвърта поредна сесия, след спад от 0.7%, до 102.80 пункта.

Общият оборот за деня достигна 2.4 млн. лв., като малко над 70% от него са от сделка за 27 681 лота от Корпоративна търговска банка на цена от 61 лв., или общо 1.688 млн. лв.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Четете Profit.bg и във Facebook