В резултат на отправеното търгово предложение за акции от Енергоремонт Бобов Дол АД-Големо село, търговият предложител Енергоремонт Холдинг АД-София е закупил общо 21 583 акции, съобщават от борсата, които се равняват на 21.83% от компанията.

Три юридически лица са приели предложението, което бе на цена от 20.00 лв. за брой. Офертата не е за отписване на дружеството от регистъра, воден от Комисията за финансов надзор.

По данни на Profit.bg делът съответства на притежаваните количества акции от Миления 77-ЕООД (7.59%), Конвенционални Енергийни системи АД и Българска енергетика АД, имали съответно по 7.34 и 7.01 на сто. От своя страна Ж.С.Груп ООД има 27.97 процента.

Преди отправянето на предложението Енергоремонт Холдинг притежаваше 49.99% от компанията, а след него делът му ще нарасне до 71.82%.

Предметът на дейност на Енергоремонт Бобов Дол включва основни и аварийни ремонти на електроцентрали и свързаните с тях строително-монтажни работи, производство на резервни части и оборудване и ремонт на ЖП транспорт.

Основният капитал на Енергоремонт Бобов дол е 2.373 млн. лв., разпределен в 98 хил. акции, всяка от тях по номинал от 24 лв.

Последните сделки с акциите на дружеството се сключиха на 23 август на цена от 86-87 лв. за брой.