Вамо свиква ОСА да гласува отписване от публичния регистър

554

В качеството си на акционер, притежаващ повече от 5 на сто от капитала на Вамо АД, Дивал-59 ЕООД-София е отправил молба за свикване на извънредно Общо събрание на акционерите, на което ще се гласува за отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа, воден от КФН, съобщава БФБ.

На свое заседание Съветът на директорите на Вамо АД е приел решение за свикване на извънредно ОСА с горепосочения дневен ред.

На проведено ОСА от 11 май 2007 год. на Вамо не са били освободени от отговорност членовете на съвета на директорите за дейността им през отчетния период – 2006 г., и до датата на смяната им.

Променен е броят и състава на управителните органи – избран е Надзорен съвет в състав Евгений Гълъбов, Никола Киров и за независим член Роман Венцел, като са направени и промени в устава на дружеството.

На свое заседание в началото на май Комисията за финансов надзор одобри търгово предложение от Дивал 59 ЕООД за закупуване на акции на Вамо АД - Варна от останалите акционери на дружеството.

Предложената цена за една акция е 36 лв., а броят акции, обект на търговото предложение е 81 656. Броят на акциите, притежание на предложителя (пряко и чрез свързани лица), е 734 959 , или 90.0007% от капитала.

До момента днес са изтъргувани 40 акции на Вамо на средна цена 34.30 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg