Варненският съд регистрира промените в капитала на Агрия Груп Холдинг

486
Варненският съд регистрира промените в капитала на Агрия Груп Холдинг

По силата на съдебно Решение №11307 на Варненски окръжен съд от 19 декември 2007 година, на 20 декември в търговския регистър беше вписано увеличението на капитала на Агрия Груп Холдинг АД от 5 100 000 лв. на 6 800 000 лв., чрез издаването на нови 1 700 000 броя нови акции, записани и продадени при условията на първично публично предлагане. В търговския регистър беше вписано и обстоятелството, че дружеството става публично, съобщиха от компанията.

Предстои подаване на документи за вписване на Агрия Груп Холдинг АД и неговите акции в регистъра на публичните дружества по чл. 30, ал. 1, т. 3 от Закона за комисията по финансов надзор, както и регистриране на новите акции по сметки на инвеститорите в Централен Депозитар АД.

Незабавно след извършване на регистрациите ще бъде подадено заявление до Българска Фондова Борса за приемане на акциите за търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

Нека припомним, че холдингът пласира успешно емисия от 1.7 млн. нови акции на проведеното между 29 ноември и 3 декември IPO при цена от 9.04 лв. В резултат компанията привлече 15.368 млн. лв.

На снимката: Емил Райков, изпълнителен директор и председател на СД на Агрия Груп Холдинг

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg