Акционерите на Холдинг Пътища ще гласуват за намаляване на номиналната стойност на акциите на дружеството от 25 лева всяка на 1 лев всяка и пропорционално увеличаване на техния брой при запазване на размера на капитала (сплит в съотношение 1:25). Решението ще се обсъжда по време на свиканото за 11 декември 2007 г. извънредно общо събрание на акционерите.

Общото събрание ще гласува и за освобождаване на членовете на Съвета на директорите - Занзи Холдингс БГ ЕАД, Нео Трейдо ЕООД и Вато 2002 и избирането на тяхно място на Васил Божков, Антони Наумов и Нове Холдинг.

Точка от дневния ред предвижда и приемане на решение за закупуване на два броя асфалтосмесители Ammann UNIGLOBE 200 QUICK и отдаването им на лизинг на съответно по един брой на Пътстрой ЕАД, гр. Ловеч, Пътинженеринг АД, гр. Плевен и Бургаспътстрой АД, гр. Бургас.

Същите да бъдат отдадени на лизинг на стойността, за която са закупени, увеличена с разходите за транспорт за доставката им и дължимата от Холдинг Пътища АД-София лихва по заема за финансиране.

Напомняме, че Холдинг Пътища планира инвестиционна програма за периода 2006-2009 г. в размер на 111.66 млн. лв.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите е 23 ноември. Днес по позицията се изтъргуваха 8 акции на нива от 38 220 и 39 500 лв. за брой.