Въвеждат за търговия акциите на Слънчо АД от 4 юни

2246
Въвеждат за търговия акциите на Слънчо АД от 4 юни

На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД днес е взето решение да се регистрира за търговия емисията на Слънчо АД-Свищов () от 4 юни 2008 г.

Присвоеният борсов код на компанията е SLR. Емисията е в размер на 1.6 млн. лв., като номиналът на акциите е от 1 лев. Съгласно проспекта, цената на въвеждане за търговия е 1 лв., съобщават също от БФБ.

Нека да припомним, че решението за листването на компанията на БФБ се взе на проведеното на 26 октомври ОСА. Първоначалните ни намерения са това да стане чрез вторично публично предлагане, заяви за Profit.bg тогава Виктор Михайлов, председател на УС на компанията.

Целта ни на бъдещото SPO е да натрупаме история на капиталовия пазар, както и да получим пазарна оценка за компанията, преди да пристъпим към по-сериозно набиране на средства от БФБ”, коментира още Михайлов. Според него бъдещите инвестиции на Слънчо АД ще са за развитие и пускане на нови бебешки храни.

Предмет на дейност е производство на детски и диетични храни на зърнена основа, търговска дейност в страната и в чужбина.

Емил Динков е Изпълнителен директор, а длъжността директор за връзки с инвеститорите заема Десислава Александрова.

Основни акционери на дружеството са „Почивен комплекс“ – РМ ЕООД, Бухово със 75.85% от капитала и Виктор Алексиев Михайлов с 19.7%. Едноличен собственик на „Почивен комплекс“ – РМ ЕООД е „Нивиа Трейдинг“ ЕООД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg